koje sve proizvode koristite za čiščenje motora
Pretraľnik
Latest topics
3 posters
Ciscenje motora
BIKERZZR1400- 250ccm
- Broj postova : 133
Registration date : 19.04.2008
- Post n°2
Re: Ciscenje motora
Možda ne bi bilo loše da ste napisali za koji dio motora jer motor je sastoji od metala,aluminija plastike.I za svaki dio postoje posebna sredstva za čišćenje.O tom području znam dosta što se tiče plastičnih dijelova motora najbolje je čim ga izvezete iz dućana premazati voskom i tako jedanput mjesečno.Nakon tog tretmana spužva vam više ne treba osim za zadnju felgu.I ono što je najbitnije nakon tretmana voskom potreban je samo šmrk i vlažna krpica mušice se vrlo lako skidaju,a uz to i ne trljate direktno po plastici nego po vosku koji ste nanesli.Tako da nakon par mjeseci ili više godina eksplatacije nema onih finih risova koji se jako vide na suncu tako da motor uvijek izgleda kao nov.
Admin- Admin
Broj postova : 472
Registration date : 09.03.2008
- Post n°3
dobar savjet,hvala.kako se zove taj vosak tj. kojeg vi koristite?
ja za zadnju felgu koristim purol pastu,posto se stalno jeko zaprlja pa jos poslije prijedem sa finom polir pastom...
za plastike koristim never dul,ova stvar je zakon za metalne a pogotovo za plastične djelove...
evo jednog spreja kazu da je odlican ali ga nikad nisam isprobao...
Shell ADVANCE Silicone Spray
Visokoučinkovita zaštita za motorkotače
Toplinski otporan proizvod za njegu i održavanje metalnih i plastičnih dijelova (branika, ukrasnih letvica, krovnih prozora). Gumene dijelove (brtve vrata, graničnike, ukrasne letvice, cijevi) štiti od starenja i sprječava njihovo slijepljivanje i smrzavanje. Antistatička svojstva spreja odbijaju prašinu. Štiti električne kontakte od vlage. Uklanja zvukove pucketanja i škljocanja izazvane dodirom različitih tipova materijala (npr. metala i plastike). Može se koristiti kao pomoćno sredstvo pri montaži, npr. kod spajanja dviju gumenih cijevi. Obnavlja površinski sloj gume i plastike i čini ga odbojnim za vodu. Potisni plin nije štetan za okoliš.
Pakiranje: 0,3 l
ja za zadnju felgu koristim purol pastu,posto se stalno jeko zaprlja pa jos poslije prijedem sa finom polir pastom...
za plastike koristim never dul,ova stvar je zakon za metalne a pogotovo za plastične djelove...
evo jednog spreja kazu da je odlican ali ga nikad nisam isprobao...
Shell ADVANCE Silicone Spray
Visokoučinkovita zaštita za motorkotače
Toplinski otporan proizvod za njegu i održavanje metalnih i plastičnih dijelova (branika, ukrasnih letvica, krovnih prozora). Gumene dijelove (brtve vrata, graničnike, ukrasne letvice, cijevi) štiti od starenja i sprječava njihovo slijepljivanje i smrzavanje. Antistatička svojstva spreja odbijaju prašinu. Štiti električne kontakte od vlage. Uklanja zvukove pucketanja i škljocanja izazvane dodirom različitih tipova materijala (npr. metala i plastike). Može se koristiti kao pomoćno sredstvo pri montaži, npr. kod spajanja dviju gumenih cijevi. Obnavlja površinski sloj gume i plastike i čini ga odbojnim za vodu. Potisni plin nije štetan za okoliš.
Pakiranje: 0,3 l
BIKERZZR1400- 250ccm
- Post n°4
Purol ti je pre agresivan skida ti bezbojni lak kojim je tvornica zaštitila felgu moj savjet ti je kupi najobičnij sredstvo za pranje alu felga za auto dobro našpricaj pusti par minuta i onda isperi,ako je jako zmazano onda eventualno ponoviti postupak i proći felgu mekanom spužvicom.Ja ti inače koristim svu kozmetiku od Motula,a što se tiče voska imaš ga za kupiti u Auto Krešo,a proizvđač ti je Arexons,ali bilo koji vosak da uzmeš nećeš pogriješiti samo ti mora biti isključivo u tekućem stanju je ima majstora koji vele ma dobar ti je i ovaj kruti,al taj grebe,a ne štiti.
Admin- Admin
Broj postova : 472
Registration date : 09.03.2008
- Post n°5
da,znam da je purol pasta dosta gruba tj. ostavlj male ogrebotine...kupit cu si onda neki sprej za ciscenje felga...
BIKERZZR1400- 250ccm
- Post n°6
Nevrdull nije loš,ali niti jedna polir pasta nije dobra prema mojim iskustvima polirati = trljati ,a svaka polirka u sebi ima zrnca koja skidaju tj.grebu po plastičnim dijelovima u svakom slučaju moja apsolutna preporuka je vosak jer on ne skida nego štiti ili kao što si i sam napisao silikon.Polir paste su dobre jedino u varijanti,ako ste preprodavač auta i podajete auto koji nema na sebi metalik boju nego običnu i auto je apšisao (izgubio sjaj) jer metalik boje ne gube sjaj.I onda takav auto koji je izgubio sjaj ispolirate da kupcu zamažete oči i auto je sjajan sljedećih 60-90 dana.
HONDA CARBON- pocket bike
Broj postova : 23
Job/hobbies : ZASTITAR
Registration date : 02.01.2009
- Post n°7
sto se tice masnih dijelova koristim felix.sredsvo bolje od ivsasola i nije skupo,litra oko 16kn.
ned lis 09 2011, 12:52 by cikabreki
» KAKO STE DOZNALI ZA FORUM???
ned lis 09 2011, 12:44 by cikabreki
» pozdrav iz trogira
sub ruj 10 2011, 07:00 by aria
» MAJSTORI ZA AIRBRUSH
čet ruj 01 2011, 08:05 by Cina
» Pozzzz
sri kol 31 2011, 21:25 by Cina
» pozdrav iz Bosne.. Zenica
uto svi 31 2011, 20:32 by Ledena
» KACIGE AIRBRUSH